Av Akanksha Surana

Pizza, Maple Pannekaker, Banan og Kiwi Smoothie ... .hold på, før noen kommer inn i denne syndige overbærenheten, la meg avsløre; damer, det er ikke min middagsplan for i kveld, men det er en melding: "Kjære mage, du kjeder deg, ikke sulten, så bare sjokkert".

Hva er Ketogenic Diet?

En stadig sulten mage, en uutviklet livsstil og et sløvt sinn gjør deg ikke mindre enn en død investering. Det er veldig viktig å ta vare på kroppen fordi det er det eneste stedet å bo i. En av de mange måtene å fremme en sunn livsstil er å gå på en Low Carb High Fat (LCHF) diett, populært kjent som Ketogenic Diet. En keto diett handler om å ta en sunnere livsstil i stedet for å miste vekt. Ordet Keto er avledet fra Ketosis, som er en naturlig prosess for å hjelpe kroppen overleve når matinntaket er ganske lavt. Denne prosessen produserer i hovedsak ketoner, et biprodukt av nedbrytning av fett i leveren. Målet med dette dietten er å tvinge kroppen til denne metabolske tilstanden av fettanalyse. Så, i prosessen, er det som er brent, carb og ikke kaloriene. Keto dietten bare lurer kroppen til å tro at den er fastende, gjennom eliminering av glukose som finnes i karbohydrater.

Hvordan kan man dra nytte av denne dietten?

Vekttap: Vekttap er en stor fordel på grunn av nedsatte insulinnivåer og kroppens evne til å brenne lagret fett.

Blodglukose kontroll: Diabetespasienter kan spesielt dra nytte av denne dietten, gitt at den har evne til å senke og stabilisere insulinnivåene og opprettholde et tilsynelatende riktig kolesterolnivå.

PCOS: Gode ​​nyheter for kvinner som lider av PCOS! PCOS er direkte assosiert med insulinresistens. En Keto diett hjelper til med å håndtere insulinresistensen og bidrar til å bekjempe PCOS.

Større utholdenhet: Et godt kosthold kombinert med komplimenterende trening antas å gi større utholdenhet og smidighet. Keto dietten gjør akkurat dette.

Halsbrann: Denne dietten antas å redusere surhet i spiserøret bare ved å ta en lav carb diett ... Wow!

Forebygging av kreft: Å følge et Ketogenic diett kan også bidra til å forebygge og til og med drepe kreftceller. Det finnes flere medisinske studier som viser at dette dietten er en effektiv behandling for kreft og andre alvorlige helseproblemer.

Hvordan fungerer Ketogenic Diet?

Ketogenic dietter, som de fleste lav carb dietter, arbeider gjennom eliminering av glukose. Fordi de fleste mennesker bor på et høyt carb diett, kjører kroppen vår vanligvis på glukose (eller sukker) for energi. Vi kan ikke lage glukose og har bare omtrent 24 timer verdt lagret i våre muskelvev og lever. Når glukose ikke lenger er tilgjengelig fra matkilder, begynner vi å brenne lagret fett i stedet, eller fett fra våre dietter. Ketogen dietten eliminerer derfor glukose og får kroppen til å brenne sitt eget fett raskt. Denne prosessen med å brenne fett gir flere fordeler enn bare å hjelpe oss med å kaste ekstra vekt. Det bidrar også til å kontrollere frigjøring av hormoner som insulin, som spiller en rolle i utviklingen av diabetes og andre helseproblemer. Når vi spiser karbohydrater, frigjøres insulin som en reaksjon på forhøyet blodsukker (en økning i sukker som sirkulerer i blodet). Insulin er et "lagringshormon" som signalerer celler for å lagre så mye tilgjengelig energi som mulig, først som glykogen (også lagret karbohydrater i musklene) og deretter som kroppsfett. Ketogen dietten fungerer ved å eliminere karbohydrater fra kostholdet og holde kroppens karbohydratbutikker nesten tomme, og forhindrer for mye insulin fra å bli sluppet ut etter matforbruk. Dette kan bidra til å reversere "insulinresistens", som er det underliggende problemet som bidrar til diabetes. Optimal ketose oppnås når kroppen forblir i ketose i minst noen få uker, når begge bivirkningene reduseres sterkt mens fordelene er mer uttalt med at kroppen blir en fettforbrenner.

Kostholdskrav

For å starte en Keto diett må man planlegge seg fremover. Det betyr at du har en levedyktig diettplan klar og venter. Det vi spiser avhenger av hvor fort vi ønsker å komme inn i en ketogen tilstand. Jo mer restriktive vi er på våre karbohydrater (mindre enn 15g per dag), jo raskere kommer vi til å gå inn i ketose.

Ikke spis • Korn - hvete, mais, ris, frokostblanding, etc. • Sukker - honning, agave, lønnesirup, etc. • Frukt - epler, bananer, appelsiner, etc. • Tubers - potet, yams, etc.

Spis • Kjøtt - fisk, biff, lam, fjærfe, egg, etc. • Leafy Greens - spinat, kale, etc. • Over bakken grønnsaker - brokkoli, blomkål, etc. • High Fat Dairy - hard ost, høy fettkrem, smør, etc. • Nøtter og frø - valnøtter, solsikkefrø, etc. • Avokado og bær - bringebær, brombær og andre lavt glykemiske slag • Søtstoffer - stevia, erytritol og andre lavkort søtningsmidler. • Andre fettstoffer - kokosnøttolje, høyt fett salatdressing, mettet fett osv.

Keto er høy i fett, moderat i protein og svært lite karbohydrater. Næringsinntaket bør være noe rundt 70% fett, 25% protein og 5% karbohydrat. Keto dietter bør kun brukes under klinisk tilsyn og kun for korte perioder.Ketogen dietten er en svært restriktiv plan som de fleste ikke kan holde fast med, og bør ikke prøve for vekttap.

Dette er den nyeste trenden over hele verden med likeså av Kim Kardashian, Megan Fox og fitnessdronning Gynewth Paltrow som fortaler fordelene med denne dietten. Nylig mistet Tanmay Bhatt 109kgs som et resultat av denne dietten og ren disiplin. Det er en sunn takeaway, men generelt reduserer karbohydrater og inneholder mer sunne fettstoffer, som nøtter og avokadoer og visse oljer, i kostholdet vårt - uten å gå til ekstremer - er en god ide for de fleste av oss. Det eneste problemet med dette eller heller noen form for kosthold er at det ikke er bærekraftig, og det er mye stress på nyrene for å produsere ketonene. Å snakke med en registrert dieter før du følger et diettprogram er tommelfingerregelen.

Alt om Detox Diet Alt om ansikt Gym Alt om Peel-Off Makeup Alt om italiensk Rica Waxing GM Diet - The Review Komplett indisk kostholdsplan for vekttap Diagram for Flat Abs The Cambridge Diet for vekttap

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: