Beste måter å Exfoliate Acne Prone Skin

Eksfoliering trenger ingen introduksjon i det hele tatt til oss damer! Men i det enkleste språket er det fortsatt å fjerne peeling av gamle, døde hudceller på hudens ytre overflate for å opprettholde en sunn hud. Eksfoliering er en svært viktig / nødvendig del av hudpleierutinen, enten det er hudtype; men eksfolierende akne utsatt hud kan være veldig vanskelig. I denne artikkelen finner du de riktige måtene for å exfoliere Acne Prone skin, noen tips og noen forslag som jeg har brukt på en stund.

Har du hørt om Desquamation?

Desquamation er avstøpning av ytre membran eller lag av et vev, som for eksempel huden. Det er prosessen med hvilken kroppen naturlig eksfolierer (aka celleomsetning): En ny hudcelle er født i det dypeste laget av epidermis og over hele levetiden overgår til det øverste lag av huden. Ja, du hørte det riktig; vår hud kaster naturligvis de døde hudceller over en periode. Men hvis dette er sant, så hvorfor eksfolierer! Årsaken er med tid og alder, reduserer hudens evne til å kaste bort naturlige hudceller. Pluss hvis du har Acne Prone hud, er tilstanden enda dårlig, da akne-utsatt hud produserer flere døde hudceller enn normalt, og disse cellene skylles ikke ordentlig og de forblir sittende fast på hudens overflate og skaper en tette (som fører til whiteheads og blackheads ). Det er grunnen til at vanlig peeling er så viktig for akne utsatt hudtyper.

Alternativer tilgjengelig for exfoliating Acne Prone hud

Bredt er det to grunnleggende / gode alternativer tilgjengelig for Acne Prone Skin ie. Fysisk og kjemisk eksfoliering.

Fysisk peeling involverer manuelt å fjerne døde hudceller ved hjelp av en slipende ingrediens. Det kan være noe så enkelt som en over-the-counter skrubbe, eller en profesjonell prosedyre, for eksempel mikro dermabrasion. Fysiske scrubs gjør at huden din føles myk og glatt, men jeg tror sterkt at de ikke er det beste valget for akne-utsatt hud. Årsaken er at en skrubbe fører til friksjon på huden som kan irritere allerede betent hud, øke rødhet og fremme ytterligere breakouts. Jeg vil foreslå at hvis du har aktiv inflammet akne, bør du unngå fysiske eksfoliatorer eller velge typen skrubber som er svært milde på huden (mildere jo bedre) Her er en liste over mine personlige favoritter, og jeg vil foreslå disse incase du vil bruke en mild, fysisk skrubbe.

• Vichy Vichy Purete Thermale myknings eksfolierende krem • Forest Essentials Revitalizing Kashmiri Walnut Gel Scrub • Oriflame Swedish Spa Face Scrub • Keracnyl Triple Action Face Mask • Vichy Normaderm 3 i 1 Cleanser Scrub Mask • Forest Essentials Ubtans

Nå kommer til kjemisk eksfoliering som er et mye bedre alternativ jeg tror, ​​hvis du har akne utsatt hud. Kjemisk eksfoliering innebærer å løse eller løsne bindingene som holder døde hudceller på hudens overflate. Noen vanlige kjemiske exfoliants som viser seg å være gode for akne utsatt hud inkluderer:

• Alfa hydroksy syrer (AHA) - glykolsyre, melkesyre og vinsyre • Beta hydroxy syrer (BHA) - salicylsyre • Retinoider - Retin A (tretinoin), Differin (adapalen), Tazorac (tazaroten) • Kjemisk peeling - Triklor-eddiksyre (TCA), karbolsyre eller fenol, AHA og BHA peeling

I dag er markeder oversvømmet med OTC-produkter som inneholder disse som ingredienser. Du kan alltid konsultere din hudlege før du går videre og plukke de rette kjemiske peelingprodukter (ansiktsvask, toner, fuktighetskrem, masker) avhengig av hvor sensitiv huden din er, hvilke alternativer ville passe deg bedre osv. Hvis du vil inkulcere en kjemisk exfoliant i ditt regime, kan du begynne med å prøve følgende ansiktsvask

• AHA Glow Face Wash • Ducray Keracnyl Foaming gel • Saslic Face Wash • Sebamed Cleansing Foam

Du kan også gå gjennom dette innlegget på Best Salicylsyrebaserte produkter

Men hvis du foretrekker "The Au Naturelle" -ruten til skjønnhet og ønsker å prøve noen få naturlige hudeksfoliatorer, kan du også prøve følgende:

havregrøt

Havregryn er en stor naturlig eksfolierende og har anti-inflammatoriske egenskaper. Jeg har brukt havregryn som en skrubbe og det gir definitivt gode resultater. Du kan fin / grovkorn litt havregryn i en blender eller matprosessor, og bland den deretter med et hvilket som helst medium etter eget valg som rosevann, melk, honning osv. Bland grundig til det blir en myk pasta, og bruk deretter blandingen i ansiktet ditt . La den stå i 15 minutter, og skyll deretter med varmt vann.

Sukker

Sukker er laget av sukkerrør, som er en naturlig kilde til glykolsyre, en alfa-hydroksysyre. Glykolsyre er god kjemisk eksfolierende som hjelper til med sloughing av død hud, samt øker ny hudcelleproduksjon og gjør huden jevn, myk. Bland om en halv kopp sukker (hvit eller brun) med rosevann eller ansiktsolje for å lage en pasta. Bruk sirkulære bevegelser til å massere blandingen i huden og skyll godt. Det er trygt nok til å bruke på både ansikt og kropp.

papaya

Papaya inneholder enzymet papain, som løser gamle døde hudceller uten å skade de yngre, levende cellene under. Det er også antatt at enzymet kan bidra til å helbrede huden og forårsake at linjer og brune alder flekker forsvinne. Du kan ta litt papaya-masse, eller bare rist på den og påfør huden straks for jevnere, mykere hud.

Kaffe

Kaffen har gode eksfolierende, antioksidantegenskaper og hjelper også huden til å tone. Du kan blande litt grovmalt kaffe med litt honning og bruk blandingen til å skru av døde hudceller.

Til slutt, her er noen tips man bør huske på når du trenger å exfoliere akne utsatt hud: • Vær aldri forsiktig når du gni ansiktet ditt. • Ideelt, ikke eksfolierer mer enn 2-3 ganger i en uke når du bruker fysiske skrubbe • Unngå fysisk scrubs helt hvis du har aktiv akne • Ikke gå under solen rett etter peeling.

Bildekilde 1 2 6

Best Makeup For Acne Prone Skin Beste Toner for Acne Prone Skin tilgjengelig i India Beste salicylsyrebaserte produkter for akne-utsatt hud Slik eksfolierer du lepper Slik fjerner du huden din etter bruk av epilatorer

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: