Alt om kontaktlinser

Kontaktlinser har ikke noe navn som bidrar til fødselen, men en rekke personer som har utviklet konseptet og hvert trinn var viktig i utviklingen av kontaktlinser som vi har i dag. Leonardo Da Vinci var den første personen som hadde tenkt ideen om "kontaktlinser" i 1500-tallet, men det kom til virkelighet i det 19. århundre av F.E. Muller. I det 20. århundre ble moderne myke linser oppfunnet av tsjekkiske kjemikere Otto Wichterle og Drahoslav Lim.

Hva er kontaktlinser?

Kontaktlinser er tynn konsentrert plast som bæres direkte på den fargede delen av øynene, hvor linsene stikker til øyet. Kontaktlinser brukes vanligvis av personer som er nærsynte, langt siktede, har bifokaler, men ønsker ikke å bruke briller. De kan også brukes som kosmetikk, for å endre eller forbedre øyenfarge.

Typer kontaktlinser

Det er to hovedtyper av kontakter - Myke kontakter og harde kontakter Rigid Gass Permeable Contacts.

Myke kontakter

Disse er laget av plastmaterialer som inneholder vann som gjør dem myke, og dermed også kalt Hydrogels. Myke kontakter kan ha lav eller høy oksygenpermeabilitet. Disse har et snev av blå i utseendet og er vanligvis litt større enn den fargede sirkelen av øyet. Myke linser er fleksible og kan lett revet hvis de ikke håndteres godt.

Stiv Gass Permeable Kontakter (Hard Contacts)

Stiv Gass Permeable Kontakter eller RPG Kontakter er laget av hard plast og har svært høy oksygen permeabilitet. Sunn øyne trenger mye oksygen. Oksygen kan passere gjennom RPG-objektiver som gjør disse linsene mer komfortable og sunnere. Størrelsen på disse er mindre enn den fargede delen av øyet, materialet er ikke fleksibelt, men det tar lett form på øyet. Hard linser kan ikke revet, men kan bli ødelagt hvis det ikke håndteres forsiktig.

Innenfor hver av disse kontaktlinsene finnes det forskjellige materialer og konstruksjoner som er tilgjengelige, for eksempel antall timer de kan bli slitt, skiftende tid osv. Myke linser er ekstremt behagelige å ha på og trenger mye mindre tid til å tilpasse, mens RGPer krever en tilpasningsperiode før de kan bli komfortabelt slitt. Men RPG gir bedre visjon.

De mer populære myke linsene kommer i forskjellige typer -

Daglige Disposables - Bruk om morgenen, kaste om kvelden. Disse er for en gangs bruk. Ukentlig Fortnightly Månedslinser - Disse kan brukes på dagen og må avhendes etter den planlagte perioden. Årlige linser - Disse er slitt i løpet av dagen, må fjernes om natten. Disse må endres årlig og rengjøres med Rengjøringstabletter hvert par måneder. Bortsett fra erstatningsplan, er det et antall timer hvert objektiv kan brukes på en strekning (for eksempel - 8 timer om dagen / 12 timer etc). Linsene må holdes i ren oppløsning i minst 4 timer mellom to bruksområder. Hvis du bærer ett par linser i lengre tid enn forventede perioder, kan det føre til usunn proteininntak på hornhinnen. Derfor er daglig eller månedlig linser sunnere enn årlige linser.

Fordeler og ulemper ved kontaktlinser -

Fordeler ved kontaktlinser

Kontaktlinser gir bedre syn uten hindringer eller hindringer. Kan brukes i regn, de tåler ikke opp. Noen mennesker kan føle at de ser bedre ut i linser. Bedre for idrettsaktiviteter

Ulemper ved kontaktlinser

Infeksjoner og komplikasjoner er mulige Trenger mer omsorg enn briller Litt dyrere

Bruker du kontaktlinser? Vennligst del din erfaring!

bildekilde

Les også:

Kontaktlinser: Slik bruker du kontaktlinser

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: