Et åpent brev til Maybelline India

Jeg har vært ganske lojal bruker av Maybelline-produkter for en stund nå. Jeg finner sine produkter rimelig og av god kvalitet. Og har aldri hatt en dårlig opplevelse med noen av produktene sine. Når det er sagt, for sent har jeg imidlertid hatt noen problemer med sine tjenester. Gjennom dette innlegget vil jeg dele min erfaring med dere damer, og jeg håper også at dette kanskje vil få øye på noen hos Maybelline India som kan fikse disse problemene.

I helgen gjorde jeg ganske mye shopping på ulike sminke tellere over Chennai, og disse var noen ømme poeng som stod ut.

Salgsassistenter gir feil informasjon

Jeg hadde lest et par anmeldelser på Maybelline Dream matte kompaktpulver og ønsket å prøve det ut. Jeg ble overrasket da jeg ikke kunne finne den på Lifestyle Maybelline-telleren. Da jeg spurte salgsassistenten (SA), sa hun straks "Maybelline har utgått fra dette produktet". Jeg ble forskrekket fordi produktanmeldelser jeg leste, var alle nylige. Så jeg fortalte henne at jeg hadde sett litt informasjon på nettet. Så tenkte hun en stund og sier "Egentlig er vi ikke på lager av det produktet".

Dette hadde meg alvorlig forvirret og til slutt endte jeg med å plukke opp et kompakt pulver fra et annet merke. Har ingen anelse om sminkebegrep

Dette er et problem jeg har møtt på tvers av ulike merker, og jeg er sikker på at de fleste av dere vil være enige. De fleste SA ser ut til å ha ingen anelse om hvordan du skal matche hudtonen din til en fundament / kompakt / concealer. Et par måneder tilbake hadde jeg plukket opp Maybelline Dream Matte Mousse. Jeg likte helt den måten den går jevnt på og den matte finishen den gir. Jeg plukket opp produktet etter at SA gjorde hele mitt ansikt, og jeg likte sluttresultatet. Men dessverre da jeg kom hjem skjønte jeg at grunnlaget ikke var min hudtone i det hele tatt, og belysningen i butikken hadde vært misvisende.

Så i helgen da SA prøvde å overbevise meg om å prøve sin mousse, fortalte jeg henne om min tidligere erfaring. Hun begynte å sette den forrige SA ned, som kom overfor som uprofesjonelt for meg, vurderer de kanskje fra forskjellige butikker, men de representerer det samme merkenavnet.

Endelig bestemte jeg meg for at jeg skulle gå videre og gi dette produktet en ny sjanse. Når det gjaldt å velge fargen, fortsatte SA å insistere på at jeg var # 2 i mellomstoreområdet kalt naken beige. Men jeg var ganske sikker på at moussen to toner mørkere, kalt Honey beige, var bedre samsvar. Hun fortsatte å insistere på at hun hadde rett. Etter min siste erfaring skjønte jeg at jeg bedre står bakken. Jeg brukte hennes anbefalte farge på den ene siden av ansiktet mitt og mitt valg på den andre siden av ansiktet mitt. Etter dette gikk jeg ut av butikken med håndspeilet og sjekket ansiktet mitt i dagslys. Jeg var glad for å se at jeg hadde rett. Fargen anbefalt av SA var for en mye rettferdig person, og det får meg til å se kalkaktig. Jeg vet at jeg så ut som en idiot, men det er verdt bryet hvis du finner det perfekte fundamentet. 🙂

Jeg skylder egentlig ikke denne spesielle SA fordi hun sannsynligvis ikke har noen anelse. Stiftelser er ikke ment å få deg til å se rettferdig ut, det er å jevne ut hudtonen din. Grunnleggende ting som dette må undervises til salgsassistenter.

Selv om jeg endte med å kjøpe, var dette produktet min venn som kom med meg, så bortskjemt med SAs uvitenhet, hun gikk til neste teller og kjøpte et nytt merke. Dette viser hvor viktig tjenesten er, uavhengig av hvor stor en merkevare er.

Mangel på valg

Jeg har glede meg til Farge Sensasjonelle leppestifter Helt siden jeg så kunngjøringen på IMBB. Da jeg sjekket deres nettside, ble jeg ganske skuffet over det ut av de 48 farger i dette området. Bare 30-32 har gjort det til India markedet. Jeg var inne for ytterligere skuffelse da jeg innså at mindre enn 20 hadde gjort det til Chennai-markedet. Jeg oppdaget dette etter skuring gjennom flere Maybelline tellere over hele byen.

Jeg elsker ganske mye dette. De kommer i spennende farger, glir glatt og er anstendig priset. Jeg hadde øynene mine på fem farger, dessverre takket være mangelen på valg, endte jeg med å kjøpe bare to. Veldig skuffende . : (Og denne mangelen på valg er tydelig på tvers av ulike produkter.

Fargene jeg plukket opp var magnetisk koral og tonet taupe. Bilder her.

Mangel på informasjon

Det ser ut til å være mangel på informasjon om produktene og på deres hjemmeside. Dette er spesielt med hensyn til deres fargede eyeliner blyanter.

Siden jeg plukket opp godbiter verdt Rs 1500, tilbød SA meg en gratis Maybelline Eyestudio blyant. Nå har ingen av disse blyantene navn for å indikere fargen deres, i stedet er tippene farget for å indikere skyggen. Jeg finner det imidlertid ganske misvisende. Her er et bilde av freebie jeg fikk. Tippen ser ut som en plommefarge, men da jeg testet den på hånden min, kom det ut som en dyprosa.

Dessverre da jeg kom hjem og prøvde det på mine øyne, skjønte jeg at det går på lysere på øynene som gjorde det ganske kjedelig rosa. Ikke egnet for mine øyne. Jeg bruker det nå som en lipliner. 🙂 Enten skal disse blyantene ha navn som angir skyggen, eller den skyggefulle spissen skal samsvare med den faktiske fargen på produktet!

Nå for mitt siste problem (phew!). Jeg hadde plukket opp denne samme blyant i en nydelig grønn noen uker tilbake.Dessverre droppet jeg denne blyanten på selve dagen jeg kjøpte den og toppdelen av spissen knuste. Normalt hadde dette skjedd med noen av mine andre blyanter, jeg ville heller ha skarpet det (treblyanter) eller bruk snurrealternativet nederst (plastblyanter). Jeg kan ikke synes å gjøre det heller på denne blyanten og har ikke funnet noen informasjon på deres nettsted. (Jeg skjønte også at nettstedet har svært lite informasjon faktisk) Betyr dette at det er slutten av denne blyanten? Forslag fra leserne er hjertelig velkommen!

Hvis dette virkelig betyr at denne blyanten ikke kan brukes lenger, det er et veldig kort liv for en eyeliner-blyant!

Til slutt håper jeg sminkefirmaer innser at tjenesten er like viktig som selve produktet. Og jeg håper Maybelline India løser disse problemene slik at kunder som meg kan fortsette å nyte sine produkter.

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: