Hei kjære damer,

Jeg er tilbake med enda en artikkel om hårpleie. Et av de mest vanlige ønskene til oss jenter er å ha nydelige låser. Vel, hvem kan utsette det! Hår er verdifullt, det er helt og enkelt forbedret vårt utseende med flere hakk. La oss ikke glemme oss selv! Vi ønsker alle å ha maner så vakker som de som er vist i sjampoannonser. Men vår ubehagelige livsstil sammen med stress fører bare til hårtap.

Frasen "Mer baal til ab adhe se bhi kum reh gaye! "Har blitt så vanlig i disse dager, og skummelt er at hvert ord av det er sant. Så, noe må gjøres, ikke sant? Vi må kontrollere hårtapet. Men hvor går det med feilen? Er det umulig for oss å gjenvinne våre langt bortkomne glansløse låser? Nei, det tror jeg ikke! Hemmeligheten ligger i ikke bare det vi gjør, men også i det vi ikke gjør. Så i dag skal jeg deaktivere trinnene som kan bane vei for bedre, sunnere og skinnere hår.

Følgende trinn går utover hårpleie; de går også mot helse. For det første spiller helse en enorm rolle i alle aspekter av kroppen vår, både inne og ute. Så, la oss komme i gang og se hvilke faktorer vi trenger for å ta hensyn til å helbrede og for å forbedre håret vårt.

Kosthold

Et sunt kosthold bidrar til hårkvaliteten langt mer enn vi skjønner. Så, for å opprettholde en sunn mane, er det av største betydning å sørge for at du følger et like sunt og balansert kosthold. Feil eller ubalansert diett har en tendens til å gjøre håret tørt og sprøtt, noe som gjør dem mer utsatt for brudd og nedfall. Pass på at dietten inneholder alle nødvendige elementer, f.eks. :

karbohydrater Riktig mengde karbohydrater i kostholdet ditt sikrer nok materie for syntese eller reparasjon av vevet.

proteiner Proteiner, som vi vet, er byggeblokkene i håret vårt. Sørg for at du har nødvendig protein regelmessig.

Vitaminer Vitamin A, B, E - listen fortsetter! Ikke bare disse vitaminene er viktige for vår helse, men de gjør håret lyst og skinnende. Vitamin kosttilskudd er ofte foreskrevet av hudlege, så sørg for at du har mye i kostholdet ditt også.

mineraler Jern, kalium og magnesium er noen av mineralene som spiller en viktig rolle i hårets velvære. Disse mineralene gir ekstra styrke til håret vårt.

Sunn Fett Olje Dette er ikke noe skummelt! Faktisk er dette en uunnværlig del av et sunt kosthold. Vår kropp trenger naturlig sunn olje for mange metabolske prosesser. Å frata kroppen vår av noen form for olje eller fett, skal bare gjøre huden og håret mer tørt og tørt.

Hårpleie Regime

Etter en hårvask rutine går langt i å kontrollere håret fall og også for å opprettholde kvaliteten på håret. Jeg vet at vi alle har hektisk livsstil i disse dager, men man må jobbe hardt for å oppnå sunt hår. Trinnene er ikke noe fancy, og de fleste av oss er klar over dem, men velger å ignorere.

Denne rutinen bør følges to ganger i uken av personer med tørr hodebunn og tre ganger i uken av personer med fet hodebunn. I intet tilfelle bør hår vaskes hver dag. Dette vil helt rive av den mye trengs naturlig olje fra hodebunnen, noe som gjør håret tørt og sprøtt.

oljing Riktig oljing av hår er en absolutt nødvendighet. Det nærer håret og tilsetter oljer til røttene, noe som gjør håret sterkt og glatt. Det bør gjøres minst en gang i uken, og det er best å gå over natten før shampooing. Den riktige måten å olje er mer enn bare å påføre det på skalp. Jeg bruker varm kokosnøttolje behandlet med tørr amla og fenugreekfrø to ganger i uken.

Poeng som skal noteres: • Bruk alltid lunkent olje. • Lag skillevegger og bruk deretter olje med fingertuppene. Bruk alltid fingertuppene! • Masser massivt i 10-15 minutter, da det forbedrer blodsirkulasjonen i hodebunnen og gjør røttene sterkere. • For bedre resultater, gå til håndklebehandling. Pass på at håndkleet ikke er altfor varmt, da også svært høy temperatur er skadelig for håret. • Sjampo etter 10-12 timer oljing. • Bruk kun ønsket mengde olje, overskytende olje vil ikke utjevne håret ditt umiddelbart. I stedet vil det tiltrekke seg smuss og neste dag trenger du bare mer sjampo. • De vanligste og mest brukte oljene er kokosnøttolje, mandelolje, castorolje og jojobaolje. Oljer som er rike på E-vitamin, legger bare til hårets skjønnhet.

sjamponering Sjampo er prosessen med å rense håret av all smuss og fett. Det bør gjøres minst to ganger i uken eller tre ganger, hvis du tror du trenger det, men ikke mer enn det. Fordi vi alle vet at mye vask fører til tørrhet. Vi får ubegrenset antall sjampovarianter i markedet nå en dag. Ulike sjampoer oppfyller ulike behov og kriterier. Så velg din sjampo nøye. Den største ulempen med den mest tilgjengelige sjampoen er den lange listen over farlige kjemikalier som er tilstede i den. Så det beste alternativet er åpenbart å gå for urte eller om mulig de hjemmelagde. På denne måten får du nok valg i begge kategoriene. Likevel er det i alle fall en skikkelig måte å shampooere på og visse punkter som må holdes i tankene, la oss ta en titt!

• Våt håret helt. • Ikke bruk sjampo for å tørke hår eller delvis vått / tørt hår. Vask håret ditt riktig med vann først.Dette sørger for at overflatisk smuss fjernes. • Tørk sjampoen med halvparten. Dette gjøres ved å legge til samme mengde vann. Bland riktig, bruk det på hodebunnen, masserer mykt. Fortynning av sjampoen fortynner bare konsentrasjonen og dens effekter. • Vask håret grundig. Du kan kreve en andre runde, men følg den på samme måte. • Den beste måten er å bruke lunkent vann mens du shampooer, men fullfør alltid vaskerutinen ved å vaske kaldt vann. Like før du slår av springen, vask håret med kaldt vann. Dette lukker porene som ble åpnet under vasken. • Unngå å bruke varme verktøy som en tørketrommel eller et krøllejern. Disse verktøyene tørker ut håret og igjen, noe som gjør dem utsatt for enkel brudd.

conditioning Konditionering sørger for at håret blir jevnt og mykt. Konditionering gir viktig næring som blir generelt tapt på grunn av eksponering for hardt hverdagst vær. Det finnes ulike typer klimaanlegg tilgjengelig. Bruk og vask, dype balsam eller forlate; velg nøye de du faktisk trenger.

Normal til fet, rett hår krever ikke mye kondisjonering. Vi pleier å bruke mye mer balsam enn faktisk nødvendig. Men du må sørge for at du følger de riktige trinnene for å bruke balsam. Selv jeg visste ikke dette før min venn fortalte meg den riktige måten å bruke balsam.

• Etter at du har skyllet håret riktig, fjern overflødig vann. Ikke vær hard på håret ditt. Beste måten er å håndkle vikle håret og la det stå i 4-5 minutter. Alt overskuddsvann vil bli fjernet. Dette sikrer bedre utførelse av balsam på håret som ikke er mulig når håret ditt er helt gjennomvåt med vann. • For hår i mid-skulderlengde, er en myntformet balsam nok. For kortere hår trenger du enda mindre. Du kan til og med bruke hjemmelagde balsam med ingredienser som yoghurt, honning, majones etc. • Spred balsammen på din håndflate og bruk så på håret ditt ved å kaste med fingrene. • Forsikre deg om at du ikke bruker balsam til hodebunnen, da hodebunnen allerede inneholder oljekjertler og balsam, vil bare gjøre det oljere. Legg rundt 1-1,5 tommers mellomrom fra hodebunnen og bruk deretter balsam. • La det stå på i 3-5 minutter for best resultat. Du kan også sette på dusjdeksel, dette vil øke kondisjonen. • Rens grundig. Pass på at ingen av produktene er igjen i hodebunnen. Vri ut overflødig vann fra håret.

Tørking av håret ditt er også et svært viktig skritt. Ikke skape et jordskjelv for dem som håret er svakest når det er vått. Bare tørk med håndkle eller bedre håndkle vikle håret og la det være rundt 10-15 minut. La det tørke naturlig, bruk ikke tørketrommel.

Dette fullfører et riktig grunnleggende regime for hårpleie. Ved å følge den riktige prosedyren, vil du sikkert gjøre stor forskjell for manen din. Det vil gjøre håret ditt sunnere. Med riktig produkt og riktig prosess vil håret ditt også reduseres betraktelig.

Livsstilsendringer

Dette gjelder hverdagens aktiviteter som vi gjør eller ikke gjør. Aktiviteten som påvirker vår helse, er ugunstig

• Typer kam eller pensel som brukes. • Bruk av stylingprodukter. • Spise junk food. • Røyking og drikking. • Understreke. • Mangelfull søvn. • Drikker ikke nok vann. • Stillesittende livsstil.

Men det er visse livsstilsendringer som du enkelt kan gjøre for helheten og for hårets helse. Noen av dem er:

• Inkluder yoga og mosjon i din daglige rutine. • Bruk en bred tannkamme. • Unngå overdreven bruk av stylingprodukter. • Drikk nok vann. • Unngå stress. • Sov for nødvendig varighet. • Smil mye!

Derfor er det nødvendig med en allsidig forandring for å opprettholde god hårhelse. Også, du må streve for å være en lykkeligere deg for sunnere hår.

Håper du finner disse tipsene nyttige.

Bildekilder: 1, 2, 3, 4, 5

Enkle hårpleie tips for brude-å-være Hårpleie for Gym Goers 9 hårpleie tips for langt hår for indiske kvinner Hårpleieharen min Summer Hair Care: Tips for sunt hår i varmt vær 5 fantastiske DIY hårpleie tips 30 Killer Hårpleie Tips Rose vann for hårpleie 20 beste hjemmelagde hårpakker

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: