Ser jeg fett? Vil det kle seg på meg? Hva gjør hun for å holde seg tonet? Dette er få spørsmål, som jeg er sikker på, må ha okkupert tankene dine på et eller annet tidspunkt.

I dagens verden legges stor vekt på utseende; du kan lett se folk føler seg selvbevisst om sine kropper. Noen følger sunne måter å holde seg i form, mens noen tar en snarvei for å oppnå de ønskede resultatene.

I skoledagen kom jeg over en person som har gitt alle håp om å ha en god kropp. Han pleide å fylle seg med mat. Den gangen hadde vi ingen anelse om at han led av noe slags problem. Det skjedde aldri til oss. Vi pleide å kalle ham "stuff potato". Det var mye senere at jeg ble kjent med at han led av spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser innebærer vanligvis selvkritiske og negative tanker. De lider av lav selvtillit, og har feil inntrykk av seg selv. I de alvorlige tilfellene kan en person også utvikle selvmordstendenser.

Spiseforstyrrelser forårsaker storvektsvekt, forstyrrer det vanlige dagliglivet og ødelegger vitale kroppsfunksjoner.

Typer og effekter av spiseforstyrrelser:

Spiseforstyrrelser er alvorlige atferdsproblemer som må botes. De store spiseforstyrrelsene er:

• Anoreksia: Anoreksi er et gresk ord som betyr "mangel på appetitt". Folk som lider av anoreksi nervosa har feil inntrykk av kropp og vekt. De har en ekstrem frykt for å få vekt. Som et resultat sulter de seg ved slanking, fasting eller overdreven trening. Det er mange farlige og potensielt livstruende bivirkninger av anorexia nervosa, som hjerteproblemer, organskader, anemi, håravfall og til og med langvarig beinskade. Også noen som lider av anoreksi, kan føle seg deprimert og sløv.

• Bulimia Nervosa: Ofte kalt bulimi, det er en annen type spiseforstyrrelse. En person som lider av denne lidelsen spiser mye mat på kort tid. Dette kalles binging. Frykten for å få vekt fører til at en person blir kvitt maten spist. Dette kalles rensing. Folk kan rense på forskjellige måter som oppkast, trene mye, ta avføringsmidler etc. Den eneste forskjellen mellom anoreksi og bulimi er kroppsvekten. Folk med anoreksi er generelt tynn og undervektig, mens noen som lider av bulimi, kan ha en normalvekt eller kanskje overvektig også. Tannhulen, spyttkjertlene hevelse og ømhet, uregelmessig hjerterytme, magesår er noen av de mulige effektene av bulimia nervosa.

• Overspising: Out-of-Control-spising er omtalt som binge-spising. Folk som lider av binge eating spiser store mengder mat, selv når de ikke er veldig sulten. Men føler seg senere flau, disgusted eller skyldig i mengden mat spist. Negative effekter av binge eating inkluderer bein og felles problemer, depresjon, vekt-relatert hypertensjon eller tretthet etc.

Behandling av spiseforstyrrelser:

Følgende behandlinger kan vise seg å være gunstig for en person som lider av spiseforstyrrelser. • Psykoterapier: Spiseforstyrrelser blir nesten alltid behandlet med en eller annen form for psykiatrisk eller psykologisk behandling. Medisiner: Avhengig av type spiseforstyrrelse og alvorlighetsgraden av situasjonen kan enkelte medisiner være nyttige for pasienter. • Ernæringsrehabilitering: Ernæringsmessig rådgivning kan hjelpe pasienter med å gjenvinne og lære vanlige forventninger knyttet til sult og spisemønstre.

Bildekilde: 1, 2, 3

Les også:

Skjoldbruskkjertel: Hypertyreoidisme og hypothyroidisme Mat for vekttap Vekttap med fruktdiet 10 gode tips for å feste det riktig 8 matvarer for et sunt hjerte for kvinner Fett: Det gode og dårlige av fett 10 gode vaner for sunn livsstil 7 tips for å gjøre din bolle med perfekt salat

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: