Rå mat og dets fordeler

Det er alltid godt å ha rå mat enn tilberedt mat, og jeg tror mange av oss vet det. Men hvor mange av oss kjenner årsaken bak det samme. Matlaging deiterer faktisk de naturlige enzymene som er tilstede i maten, og samtidig mister vi alle de essensielle næringsstoffene når rå mat blir kokt og vannet er drenert. For eksempel - Kreftbekjempende midler i brokkoli reduseres sterkt når det samme er kokt!

Den enkleste kilden til rå matvarer er frukt, grønnsaker, spire, nøtter, melk osv. Når man er på kosthold, kan man tydelig legge merke til at inntak av flere frukter vil definitivt være et viktig poeng. Rå mat detoxicates eller renser hele kroppen. Også folk som går for detox diett, tar vanligvis rå mat i en uke til 2 uker.

grønnsaker - Gulrot, Kål, Tomat og få andre grønnsaker kan tas i sin rå form. De trenger ikke tilberedes i det hele tatt, og samtidig er smaken også ganske anstendig og spiselig.

frukt - Alle frukter danner en hovedkilde av rå mat. Ingen av fruktene trenger noe ekstra smak eller matlaging eller til og med kokende å ha dem.

Spirer og nøtter - Råbønner, legumes og selv nøtter kan bli gjennomvåt eller gjort til spire og deretter kan spises. Dermed blir ikke alle naturlige næringsstoffer i disse bortkastet.

spiring - Sprøyting innebærer soaking i vann i en viss tid. Tiden varierer for hver mutter og bønner. Dermed blir næringsstoffene frigjort og det samme kan bli konsumert.

blending - Andre måter å ha rå mat på, er å lage en blanding eller kombinasjon av mer enn en rå mat. To eller flere grønnsaker med greener kan blandes og kan tas i form av smoothies, pesto, supper etc.

Gjæring, Juicing og pickling hjelper oss også med å få mat med alle næringsstoffer intakt.

Fordeler med å ha rå mat

• Hvis du vil gå ned i vekt, hjelper dette deg best. Rå mat er lett å fordøye og gir deg dermed fiberrikt kosthold, unntatt alt uønsket fett og kolesterol i tilberedt mat. • Rå mat gir deg mer energi, og det er også langvarig. Derved øker det utholdenhetsnivået ditt. • Her kommer skjønnhetsaspektet - du kan få en klar hud som du alltid har drømt om. Selv om det varierer fra hver eneste person, kan man se en merkbar forskjell på 4 uker minimum. • Redusert risiko for å få noen sykdom som rå matvarer selv har sykdomsbekjempende midler. • Vanlige inntak av rå mat har også sagt å forsinke aldringsprosessen!

Bivirkninger Det anbefales alltid å starte en ny diett sakte, da det kan føre til bivirkninger som kvalme, trang og til og med hodepine. Så det er bedre å legge til rå mat sakte til kostholdet og deretter øke mengden, til slutt ende opp i detoks diett. Kilde - About.com

Les også: Mat for vekttap 9 Vanlige kosttilskudd Vegetabilsk Schezwan sopp Fried Fried Recept Anti-Aging og Fitness Diet 8 matvarer for et sunt hjerte for kvinner Økologiske matvarer og deres fordeler

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: