Jeg har aldri kjøpt noe på nettet og for første gang kjøpte jeg et ansiktsvask fra 99 etiketter. Jeg ble kjent med 99 etiketter gjennom en venn og da jeg registrerte fikk jeg Rs.250 som gave. Det fungerer så enkelt som en annen online shopping portal, og denne har også produkter i rabattpris. Selv om de har forbedret nettstedet over tid, og mange ting har endret seg nylig, vil jeg dele min erfaring her med dere alle.

Jeg hadde denne Rs.250 som var ved å utløpe snart, og jeg måtte kjøpe noe fra 99 etiketter. Jeg var på jakt etter produkter regelmessig og enten de var for dyre [til tross for rabatten] eller de var ikke så imponerende. Det var da jeg hørte om merket 'Boots' og jeg ønsket å prøve noe fra merkevaren. Også 99 etiketter hadde noen Boots produkter til salgs. Jeg ville ikke betale ekstra da jeg ønsket å bruke gavebeløpet. Jeg fant en agurk ansikt vask som var Rs.250 inkludert frakt. Hurray !!!! Jeg var super glad og bestilte ansiktsvask.

Overraskende fikk jeg pakken om en ukes tid. Nettstedet sa faktisk at de vil sende pakken først etter at salget er over, og det kan ta en måneds tid for en å motta pakken. Så det var en hyggelig overraskelse for meg da jeg fikk pakken i en uke. Det var akkurat det samme produktet som jeg hadde bestilt. Jeg nevner dette poenget fordi disse dagene slike nettportaler sender noen tilfeldige produkter annet enn hva vi bestiller! Så det er veldig viktig at vi får det vi har bestilt.

Nylig krediterte de også Rs.500 som gave til bursdagen min !!!

Ting som har blitt endret på 99 etiketter

• Man kan ikke bruke hele gavebeløpet bare for å kjøpe et produkt. For eg. Hvis gavebeløpet er Rs.250, må bestillingsbeløpet være mer enn Rs.250. Selv den oppgitte Rs.500 kan ikke innløses ved ett kjøp. Jeg må bruke den til 2 kjøp ved å splitte beløpet i to Rs.250. For det samme holder ovennevnte regel bra. Nylig hørte jeg gjennom en venn at hun fikk sin pakke veldig sent.

• Dette er endringene jeg har lagt merke til, men det er så mange andre også, så det er bedre å vite hele detaljene og deretter kjøpe noe produkt. Selv om min erfaring var veldig bra [som var lang tilbake], er jeg ikke så sikker på hvordan det fungerer nå. Forhåpentligvis burde de gi rask service som før.

Vanlige og store problemer som står overfor Online Shopping Portals

• Forsinkelse i frakt av produktet. Mens jeg bestilte noe fra Fashion and You, fikk jeg det levert nesten etter 2 måneder. Da jeg kom i pakken, mistet jeg nesten all entusiasme. • Vi får ikke produktet hva vi bestiller. De sender et annet produkt eller produktet vi ser på nettet, ser helt annerledes ut når vi får det og ser det nøye. • Det er så mange ifs og buts i systemet. For eg. Hele kreditt / gavebeløpet kan ikke brukes på en gang, noe som vil tvinge oss til å kjøpe mer enn en gang fra deres nettside, uansett om vi liker noe produkt eller ikke. • Mote og du har dette poengsystemet der vi får poeng for å invitere venner etc. Dette fungerer vanligvis ikke riktig. • Produktene de sender kan være skadet og de hevder ikke å ta ansvar for skaden som er forårsaket under frakt.

Jeg konkluderer med at det er bedre å gå direkte til butikkene og få det vi vil, da det ikke er noe så gøy som å handle direkte i butikkene. Det unngår også alle risikoene nevnt ovenfor, og også å gå rundt kjøpesenteret hjelper oss å miste litt uønsket vekt uten smerte.

Les også: FashionandYou.Com - Horrible Shopping Experience En guide til nettbutikk Online Shopping: Slik sikrer du ditt kredittkort Shopping: Topp 5 Online Makeup Butikker Online Makeup Shopping: Coastal Dufter Pensler Haul Min første online kosmetiske shopping opplevelse Mote og deg nettsted gjennomgang

Har du kjøpt på 99 etiketter før? Gjør din erfaring med oss!

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: