En oversikt over bengalske sareer

Min erfaring som bengali sier at bengal ofte er assosiert med tre ting - bengalske kvinner, bengalske søtsaker ('rosogolla' og 'mishti doi' for å nevne de mest populære i listen) og selvfølgelig bengalske sareer. Faktisk har bengalske sareer nå krysset grensen til Bengal for å imponere tusenvis av kvinner over hele landet! Det er derfor jeg tenkte på å komme opp med denne artikkelen for å gi deg en god ide om hva bengalske sarees handler om!

De bengalske bomullssarene

Klimaet i Vest-Bengal er ikke bare varmt, men også fuktig. Det er derfor, de bengalske bomullssarene er så veldig kjent! Bomull sarees gir deg komfort og samtidig kan det være veldig fargerikt og nydelig. Enten du vil ha et edru og verdig utseende, eller du ønsker å flaunt en ubarmhjertig ånd, har du bengalske bomullsserier som passer for enhver anledning. Sarees grenser er fantastiske og tekstur er enten myk og papir eller skarp! Det pleier å myke med hver vask.

Tradisjonen med håndvev veving er en gammel kunst av bengal og basert på det, har du forskjellige sarees kalt:

• Tant sarees- Den bengalske 'Tant' er veldig populær og den er bomullsbasert. Lyse farger og tunge grenser karakteriserer 'tant' sarees.

• Daccai Jamdani sarees- Daccai Jamdanis opprinnelse kan spores tilbake til Øst i Bengalen og er oppkalt etter Bangladeshs hovedstad Dacca. Disse håndvevde sareene har en fin, gjennomsiktig og lett tekstur, og det tar mye tid å få vevd. Sarees er prisklasse er svært bredt, alt fra Rs 2000 til Rs 20.000 og legger til en annen dimensjon til din personlighet!

• Dhonekhali / Dhaniakhali sarees- Navnet kommer fra 'Dhianiakhali' distriktet i Hoogly i Vest-Bengal. Disse bomullssarene er normalt på seks meter drap og har et tråntall på 100 av 100. Grensen er sterkt sett i skarp kontrast og er ca 2 inches bred. De kommer rimelig i pris og er ganske lyse å se på.

• Shantipuri sarees- Navnet kommer fra en liten landsby i Nadia i Bengal. Sarees er fine og ser stilig ut når de er slitt.

• Tangail sarees- Tangail sarees er vanligvis vevd i en kombinasjon av to eller tre farger, som et flertall av andre bengalske sarees. Navnet kommer fra Bangladesh 'Tangail' landsbyen. Butti-design, blomstrende mønstre og moderne kunst utgjør noen av utsmykninger av Tangail sarees.

Den bengalske silke sarees

• Baluchari sarees- I distriktet Murshidabad er det en landsby som ligger ved bredden av elven Bhagirati. Landsbyen heter Baluchari. Baluchari sarees skylder sin opprinnelse til denne landsbyen. Prosessen med å lage en Baluchari saree er ganske lang og produksjonsprosessen inkluderer kokongkultivering, garnbehandling, motivfremstilling og endelig veving. Disse sareene markerer en følelse av bengalsk aristokrati. Enten du har scenene til Mahabharata eller Ramayana eller Mughal-regjeringen, brukes ulike historiske allusjoner som designtema for disse sareene. Sarees er vanligvis fem meter lang og silke er polert grundig etter veving for å gi et elegant utseende.

• Garad sarees- Dette er tradisjonelle silke sarees av Bengal, og du finner bengalske kvinner iført dem i pujas og religiøse anledninger. Tekstur er jevn, bakken er naturlig og grensene er vanligvis røde. Enten laget av tussar eller mulberry, er Garad sarees for det meste undyed og er også ganske kostbar!

• Korial Sarees- Hvis du vil ha noe nydelig, men edru, sanselig, men ynkelig og verdig, er Korial saree det du vil ha. Ofte er disse sareene forbundet med den mest pompøse festivalen i Bengal-Durga Puja.

Eksperimenter pågår for å forbedre og modifisere tekstur så vel som utformingen av bengalske sareer slik at de har en universell appell. Imidlertid er det tatt vare på å bevare individualiteten til hver saree fordi det er denne følelsen av individualitet som setter bengalske sareer fra hverandre.

Bildekilde: 1, 2, 3

Les også:

Historie av Banarasi Sarees og Kjendiser i Banarasi Grandeur Slik aksepterer du bomullsarealer Slik bærer du en saree i bengalsk stil 8 forskjellige måter å drape saree Saree: Sizzling Indian Sarees for Diwali Saree: Typer Sarees The Bengali Bride - Wedding Rituals, Sarees og mer Saree og Blouses Collection, Bluse Styles Kerala Saree / Kasavu Saree Den sjarmerende verden av Sarees

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: