Memorable Bollywood Movies Of 1975 - En reise ned Memory Lane

Hei skjønnhetene,

I dag skal jeg sette opp dette morsomme innlegget for alle dere. Jeg elsker de gamle gullene, jeg elsker svart-hvitt og Eastman-fargefilmene. Jeg elsker originalen og de ofte gjentatte historiene om disse filmene, jeg elsker musikken i den tiden, kjærlighetsforholdene, melodrama, "Yahoo" -stilen til Shammi Kapoor, "Charlie Chaplin" -stilen til Raj Kapoor, den utsøkte og sanselig dans av Helen, Tragedy-dronningen som var MeenaKumari, og Devdas som var Dilip Kumar og Guru Dutt, skjønnheten som var Madhubala, "Mera Saya" som var Sadhana, og Dev Anands mest stilige og uformelle holdning. Jeg er forelsket i slutten av 1950-tallet til tidlig på 1970-tallet. Jeg har elsket det høyeste antallet treff på rad, en plate som ennå ikke er brutt; gitt av Rajesh Khanna; og oppkomsten av Babumoshai-vår store B Amitabh Bachhan. Jeg er en fanatisk tilhenger av disse gamle gullierne, som alltid er grønne for meg. Bollywood så en overgang på 1970-tallet, med ekte plassering, multi-star cast filmer; og med Eastman farge bor ikke mer. Jeg føler personlig at de tidligere filmene var mye bedre enn de som ble utgitt i den senere halvdel av 1970-tallet. Vi mistet de regissørene, skriptforfatterne, den klassiske musikken og de sjelfulle sangene fra den tidligere tiden. Året 1975 var på en måte selve skillelinjen mellom de to sjangrene av filmer som ble utgitt i Hindi Film Industry.

Nå-en dag, hvis vi ser forholdet mellom treff og flops på et år, kan antall treff faktisk regnes med fingrene. De er så mindre, og bandwagon er alt etter å bli med på 100cr, 200cr og 250cr klubben. Er noen av disse filmene eller sangene virkelig minneverdige? Jeg liker å se noen av filmene; men bare en veldig veldig få er virkelig minneverdige. Men vet du at år 1975 hadde så mange treff og minneverdige filmer og vakre sanger; du mister virkelig tellingen. Var året 1975 virkelig så heldig for den hindi filmindustrien? La oss se.

1) Sholay:  “Mujhe bephijul baat karne ki aadat å hai nahi, " utgitt 15. august 1975, var dette en første på mange måter. Det ble opprinnelig erklært en flop; bare for å endre karakteren et par uker senere for å bli erklært en blockbuster hit med mange Golden og Silver Jubilee kjører over hele India. Det var den første multistjernede filmen, som hadde stereofonisk lydsystem og brukte 70 mm widescreen i den. Dialogene som "tumhara navn kya hai Basanti", "Aaadhe idhar jaao, aadhe uthar jaao, baaki mere saath aao," K * tte, main tera khoon pi jaaoonga "," Basanti, i kuttonke beech mat naachna "er fortsatt på tipp tungen vår. Tilbudet om Dharmendra-ekteskapet som Amitabh Bachchan forteller i sin stil til mausi, non-stop snakk om Basanti; Draamebaazi av Dharmendra på toppen av en vanntank, og selvfølgelig, hvem kan glemme Dhanno, Kaalia, Saamba, Gabbar Singh og Thakur. De vakre sangene, den herlige melodien som Amitabh spiller på hans munnorgan, det er en ufullstendig liste, ikke engang en scene i filmen er verdt å snakke om. Visste du; Jaya Bachchan var faktisk gravid under skytingen av denne filmen. Dharmendra foreslo tydeligvis sin kjærlighet til HemaMalini under denne filmens skyting. Big Bs rolle skulle gjøres av Shatrughan Sinha, og Gabbar Singhs rolle skulle gjøres av Danny Denzongpa. Budsjettet for filmen gikk ut over originalen av mange ganger; i nesten 2 og et halvt år tok det å skyte denne filmen. Denne filmen kjørte i Minerva Cinema i 5 lange år; og er uten tvil den største noensinne penger-grosserer filmer noensinne (hvis du negerer inflasjonen). Filmen vant mange priser, og ble re-utgitt i 3D-format tidlig i år.

2) Deewar:Dette er det neste i min favorittliste; med Amitabh og Shashi Kapoor, med Parveen Babi og Neetu Singh som kvinnelige leder. Denne filmen konsoliderte Amitabh Bacchan's modell av "Angry Young Man", med noen vakre sanger, minneverdige dialoger og stakkars handling. Scenen under bruden av "Mere Paas Ma Hai" er fortsatt frisk i våre sinn.

3) Chupke Chupke:En komplett latteropprør, igjen med hovedrollen Dharmendra og Amitabh Bachchan, var en komplett kontrast til Sholay. Dette er en total familie entertainer, som alle generasjoner av folk ville nyte. Den hadde Sharmila Tagore og Jaya Bachchan i den, med Om Prakash i en rolle som en levetid.

4) Julie:Vakre og sanselige sanger; Dette kan utvilsomt hevdes som den første allment sett sansete filmen. Den hadde en sterk og sosialt relevant historielinje av en uønsket mor; og ble vakkert vedtatt av Lakshmi i tittelrollen. Det hadde også Sridevi i det; i rollen som Julies yngre søster; og den beste rollen som ble vedtatt var definitivt av Nadira.

5) Khel Khel Mein:Høgskolens goers, unge elskere filmer kom opp; og hadde med rette det mest unge og romantiske paret i den perioden - sjokoladegutt Rishi Kapoor og den sprudlende Neetu Singh. Det var en begynnelse på en annen epoke med hindi-filmer, hvor unge college-gutter og jenter gjorde "Khullam Khulla Pyaar Karenge", med "Ek main aurEktu" ... på universitetsområdet.Denne filmen hadde alle de første kjærlighetsblossimgene på universitetsområdet, i bakgrunnen av et drapsmord. Dette paret var en flott hit på skjermen og dele en god kjemi, som senere ble også på skjermen. En må se på film.

6) Rafoo Chakkar:En annen latteropprør, den hadde Rishi Kapoor og Paintal i ledelsen "kvinnelige" roller. Begrepet latter på kors kjønns dressing begynte først med denne filmen. Denne hadde vakre sanger mellom Rishi Kapoor og NeetuSingh .. "Kisi pe Dil agar aa jaye til kya hota hai," "ChukChukChukChuk" og er fortsatt en av de beste komediefilmene fra alle tider.

7) Jai Santoshi Maa:En super duper hit film, den var basert helt på religiøse følelser; i bakgrunnen av eviggrønne sanger. Hvis det var noen filmer det året som brøt alle postene, var det Sholay og Jai Santoshi Ma. To helt kontrasterende filmer. Jai Santoshi Maa ble en hit, og alle begynte å gjøre gudinne Santoshi Maas puja på fredag ​​... .. som fortsatt er gjort nå. Sangene var alle ekstremt melodiske og hummable selv nå.

8) Aandhi: En "flott" film av sine tider, det var kritisk veldig godt anerkjent; Utgivelsen ble begrenset på grunn av den politiske situasjonen i landet på den tiden. Den hadde Suchitra Sen, spiller rollen som en politisk leder (aka ... en veldig kjent politisk leder av disse tider); med Sanjeev Kumar som hennes ektemann; hadde melodisk musikk (Tere Bina Zindagi Se Koi Shikwa Toh Nahi), det var ekstremt godt mottatt av alle intellektuelle og mange andre av disse tider.

9) Khushboo: En vakker film; som hadde Jeetendra og Hema Malini i fullverdig hovedrolle, og hadde mange melodiske og sjelfulle musikk fra R D Burman i den. Hema Malini leverer også en vinner i denne filmen; med henne å skildre en kvinne av substans; hvem sier ikke mye, men har et sterkt sinn av seg selv. Laget av Gulzar; historien linjen var topp hakk; som var skuespillet; og musikken (O maajhi re).

10) Mausam:En annen topp hakk historie linje; med en topp hakkfilm. Det hadde Sanjeev Kumar som en lege; med Sharmila Tagore i en dobbel rolle av mor og datter. Datteren spiller rollen som en prostituert; som blir forelsket i en mye eldre Sanjeev Kumar; hvem prøvde å reformere henne å ha skyldige følelser om å ha forlatt moren sin. Kjenner du igjen en annen film langs samme historielinje?

11) Mili:Rollen til en terminalt syk, men sprudlende Jaya Bacchan, som reformerer og blir forelsket i Amitabh Bachchan. En veldig berørt og emosjonell film, som fremdeles beveger meg til tårer. Den hadde sanger som "Maine Pucha Phoolon se" og "Badi sooni sooni hai," som de mest eviggrønne sporene.

12) Zameer: Amitabh Bacchan, Shammi Kapoor og Saira Banu; En mann som prøver å dra nytte av "bachpan me khoya beta," nei, ikke i Kumbh ka Mela heldigvis. En fin familie entertainer ... "Tum BhiChalo ... Hum BhiChalein ... ChaltiRahein ... Zindagi ......."

13) Warrant:En alderen Dev Anand med Zeenat Aman - sangene var vakre og friske som i noen annen Dev Anand-film. En total entertainer. Hadde sangen ... "Ruk Jaana..O jaana ... Humse Do baatein kar å chali jaana ke mausam hai deewana."

14) Amaanush:En annen entertainer med Uttam Kumar, Sharmila Tagore og Utpal Dutta i hovedrollene. En all-time favoritt av meg.

15) Choti Si Baat: En annen film med en melding; men med mye humor i den. Den hadde Amol Palekar og Vidya Sinha i den; med Ashok Kumar spiller rollen som mentor; og Asrani i "den andre mannen" -rollen. Melodiske sanger som "Jaaneman..Jaaneman, tere do nayan ...."; "Na jaane kyun ... haha ​​yeh zindagi ke saath ...", var høydepunktene i filmen.

16) Faraar:En grundig entertainer, med Amitabh Bachchan, Sharmila Tagore og Sanjeev Kumar i den. En vakker sang kommer inn i tankene mine fra denne filmen, «main pyaasa tu sawan». Amitabh spiller rollen som en skikkelig synder; hvem gjemmer seg i Sharmila hus, hans tidligere elskede. Et fint mord mysterium.

17) Dharmaatma: Feroz Khan, en av de mest kjekke skuespillerne, med Hema Malini, filmbransjens drømpike, og Rekha - en skjønnhetsdronning ... kan en mann få noen heldigere.

18) Nishant: En prisvinnende, sosialt relevant film, utgitt i 1975. Den hadde ShabanaAzmi, Naseeruddin Shah, GirishKarnad og SmitaPatil i hovedrollene. Det involverte historien om sosial utnyttelse av kvinner i en landsbyoppsett. Den var fullpakket med kraftige forestillinger; og regissert av Shyam Benegal.

Listen fortsetter og videre ... her har jeg listet mine mest minneverdige filmer i det året. Jeg elsker alle disse filmene; å ha sett dem så mange ganger, elsker historiene, elsker de solide forestillingene i hver og en av dem og elsker sangene. Noen andre filmer, ikke inkludert i listen; Men det er veldig underholdende blant annet Chori Mera Kaam, Raani aur Lal Pari, Pratigyaa, Geet Gata Chal, Ek Mahal ho Sapno Ka, blant andre. De fleste hadde R. D Burman som musikkregissør. Hvis du ser deg, vil du lure på hvordan kunne Amitabh Bachchan, Dharmendra, Hema Malini, Sharmila Tagore, Jaya Bachhan ha hatt så mange tilbake og tilbake hit filmer, med solide forestillinger, alle i samme år. Hatter av til dem. Året 1975 var faktisk en velsignelse for den hindi-filmindustrien, det ga oss mange flotte filmer, flotte sanger, og viste seg å være en bro mellom de eldre og nyere kinoer. Det var et minneverdig år; og sett et mål for alle fremtidige filmer som kommer.Håper du likte å lese dette innlegget så mye som jeg hadde det gøy å skrive det. Skriv i dine kommentarer angående dette innlegget; hvis du har noen favoritter; dine liker og dine misliker. Se på disse filmene hvis du har gått glipp av noe; mens jeg går og revurderer dem igjen.

Bildekilder: Google Kilder

Topp 5 Bollywood-filmer for moteinspirasjon Bollywood skuespillerinner uten sminke 8 Bollywood skuespillerinner med nydelig hår Diet Secrets of Bollywood Celebrities Topp 5 Bollywood-filmer for moteinspirasjon Tårnskjønnhet av Bollywood Bollywood plast skjønnheter Makeup / Mote Lessons fra Bollywood skuespillerinner Topp 5 Bollywood-skuespillerinner med god sminke: IMBB-undersøkelse Hår, sminke og mote Trender av Bollywood skuespillerinner fra 1930-tallet

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon Jun 17 2019