Av Shibri Kandhari

Hei IMBBians! I mitt siste innlegg, "Easy Weight Loss Tips", hadde jeg delt noen få enkle kostholdstips med deg. I dette innlegget skal jeg dele flere vekttapstips basert på begrepet Ayurveda. Som vi alle vet, ayurvedic rettsmidler er naturlige og sunnere og har vanligvis ikke noen bivirkninger. Disse tipsene kan være til stor hjelp med bare en liten modifikasjon i vår livsstil.

Det ayurvediske konseptet med mat for vekttap:

• Kål

Kål er kjent for å være svært effektiv i å brenne kroppsfett. Rå eller kokte kål hindrer omdannelsen av sukker og karbohydrater til fett. Således er det til stor hjelp for å redusere vekten. Du kan konsumere 1 bolle med kål hver dag for å oppnå dine vekttapsmål raskt.

• Mint

Mynt er en veldig gunstig urt for å miste vekt. Chutney av grønn mynte med koriander bør tas med måltider. Alternativt kan du også prøve myntete.

• Krydderier

Krydder som tørr ingefær, gurkemeie, kanel, svart pepper, hing er bra for fordøyelsen og vekttap. De kan brukes på flere måter i ditt daglige kosthold.

• Salt

Unngå inntaket av for mye salt i maten, da det er en av de viktigste faktorene som bidrar til vektøkning, og ikke i tap.

• Kjære

Honning er et utmerket hjem rette for fedme. Det mobiliserer ekstra fett deponert i kroppen. Et glass lunkent vann sammen med noen dråper sitronsaft og en halv teskje honning skal tas på en tom mage første ting om morgenen. Det stimulerer tarmene og øker hele fordøyelsessystemet.

Alternativt kan du også ta 1 glass lunkent vann, 1 ts sort pepperpulver, tilsett 4 ss sitronjuice og 1 ts honning, bland det godt og drikk hver dag om morgenen.

• Karbohydrater

Unngå ris og potet, som inneholder mye karbohydrater.

• Gurkemeie

I ayurveda er gurkemeie kjent for å ha terapeutisk bruk. Du kan få et glass varm melk med gurkemeie hver natt for å øke vekttapet.

• Korn

Ifølge ayurveda hjelper matvarer som havre, bygg, nøtter, pulser som moong og arhar å fjerne overflødig fett fra kroppen og hjelper til med vekttap. Grønnsaker som bitter gourd (Karela) er også nyttige for vekttap.

• Kald mat og drikke

Forbruk av kalde drikker og matvarer bør begrenses, da de har en tendens til å forverre kapha dosha.

• Smak av mat

Ayurveda foreslår også å redusere forbruket av søt, salt og sur mat og øke inntaket av bitter, astringent og skarp mat til en sunn kropp.

Livsstilsendring Forslag fra Ayurveda:

• Meditere

Finn femten minutter for meditasjon hver morgen. Bortsett fra vektstyring, vil disse femten minuttene med fred og avslapping hver morgen være gunstig for din generelle velvære også.

• Sov godt

Sjekk dine sovemønstre: Gå til sengs med solen og stige med solen. Dessuten må vanen med å sove på dagtid bli motet.

• Hold deg mer aktiv etter måltidene

Flytt litt etter hvert måltid, helst 10 til 20 minutter. Å gå for korte turer med moderat tempo etter måltider stimulerer fordøyelsen. Det er viktigst å gå en tur etter middagen.

Yoga Therapy for vekttap:

Det er mange yoga asanas som kan hjelpe deg med ditt vekttap planer. Også, det er dype pusteøvelser som Kapalbhati, Pranayama osv. Som kan være veldig nyttig for å akselerere dine vekttapsmål. Bhujang asana, Surya Namaskar er også svært effektive yoga asanas for vekttap.

Behandlinger for vekttap:

Vaayan Mudra

Vaayan mudra i ayurveda er veldig nyttig for vekttap. Det kan dannes ved å plassere spissen av langfingeren eller pekefingeren på bunnen av tommelfingeren og påføre lite trykk. Du kan gjøre det når som helst, hvor som helst.

Tørrmassasje

Tørr massasje er nyttig for vekttap. En av de mest populære tørrmassasje teknikker i ayurveda er Udvartana, som i utgangspunktet er en spesiell terapeutisk dyp vevsmassasje med urtepulver. Det er et veldig effektivt middel for overvekt og fedme. Det fjerner cellulitt, løsner fett og eliminerer Kapha-giftstoffer fra kroppen. Bortsett fra vekttap, toner det huden og etterlater det glødende.

Urte kosttilskudd

I ayurveda finnes det noen urteformuleringer som Trifla churan, Guggulu som kan hjelpe til med vekttap ved å forbedre det totale fordøyelsessystemet. Disse vil bare bidra til vektstyring dersom andre diett og livsstilstiltak for vekttap følges.

Håper du fant denne artikkelen nyttig! Takk for at du leser. 🙂

Bildekilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Ayurvedisk skjønnhetsregime Kama Rejuvenating og Brightening Ayurvedic Night Cream Ayurvedic Face Packs For Beautiful Skin 15 Budsjett Beauty Tips Topp 30 Skjønnhetstips for kvinner Topp hudpleie tips fra hudlærere 4 Yoga Asanas å miste vekt (opplæring) Enkle og effektive måter å miste vekt på Topp 10 sunne matvarer som undertrykker appetitt Stress Management: Hvordan håndtere stress 8 tips for å styre angst

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: