Av Srijita Poddar

Hei mine skjønnheter,

Hvordan har du vært? Et av de første og fremste tegn på skjønnhet er en klar og feilfri hud. Gjennom årene har vi alle blitt mer bevisst på vår hudpleie, spesielt med den brennende solen, støv og forurensning. Alt vi vil, er en magisk ingrediens som kan bidra til å løse alle våre hudproblemer. Du bør imidlertid være glad for å vite at en slik magisk ingrediens eksisterer, og det er retinol. Her er en omfattende guide til retinol og hvorfor du kan bankere på det beste av dem.

Hva er retinol

Retinol er en av dyreformene av vitamin A. Det er en diterpenoid og en alkohol. Det er en av de viktigste ingrediensene som brukes i kosmetikk og hudpleie samt medisinske kremer for å forhindre fine linjer, rynker og inneholder anti-aging egenskaper.

Hvordan fungerer retinol

Retinol er en kjemisk forbindelse som virker direkte på DNA i hudceller. Det øker alle cellefunksjonene som bremser en gang en treffer 30. Dette gjør retinol til et anti-aging agent som reduserer rynker og fine linjer. Retinoid øker også celleomsetningen, og derfor erstatter huden kontinuerlig skadede celler, og sunn hud er det du ser på toppen. Dette øker utstrålingen. Retinol tynner også det øverste laget av huden, samtidig som det fortykkes det glattere andre laget, noe som gjør huden til å se lysende og fast.

⦁ Det øker også produksjonen av collagener. Kollagen er en av hudens primære strukturer. Retinol forhindrer dets sammenbrudd ettersom de jobber seg dypere inn i hudlagene. Retinoid fremmer dannelsen av glykosaminoglykan. Disse er stoffer som finnes i kroppen som bidrar til å holde vevet hydrert. Retinoid bidrar til å fjerne døde hudceller, olje og rusk fra porene, slik at de blir mindre utstrålet. Retinol reduserer selv oljeproduksjonen og bidrar dermed til å kontrollere akne. Det er en velsignelse for de som er utsatt for breakouts. Retinol virker som antioksidanter som forhindrer frie radikaler og i sin tur hindrer rynker og fine linjer.

Hvordan innlemme retinol i hudpleie diett

⦁ Bruk den som nattbehandling

Hvis du bruker retinol i nattkrem eller nattetid hudpleie rutine, det kommer til å vise seg å være din hudpleie messiah. Det vil hjelpe deg med alle de gode egenskapene og nattetiden er den beste tiden for celleheling, og ingen kan gjøre det bedre enn retinol. Noen alternativer som er lett tilgjengelige i det indiske markedet er Pond's Age Miracle Overnight Repair Dream Night Cream, L'Oreal Revitalift Anti Wrinkle + Firming Night Cream, Ranbaxy Yugard etc.

Bruk det som et serum Retinol serums er ideelle for de som finner direkte retinol for hard på huden. Disse bidrar til å aktivere retinoidreseptorene på huden som ber om å skape nye celler og produsere kollagen.

⦁ Anti-rynke krem

Retinol er det anti-aldrende miraklet, og det er ingen verre tegn på aldring enn rynker. Derfor vil anti-rynke kremer med retinol i dem være din beste innsats. For eksempel er Neutrogena Healthy Skin Anti-Wrinkle Cream bevæpnet med retinol og alle de andre gode tingene som aloe vera.

Retinol-konsentrat For de som ser etter en sterkere dose retinol som setter seg direkte i huden, vil du kanskje velge retinolkonsentrat. Retinol konsentrat er tilgjengelig i disken, så vel som det er tilgjengelig som reseptbelagte produkt. Du kan velge en etter hudtype og hudbehov.

Hvordan bruke retinol

⦁ For å finne et produkt med retinol i den, se etter vitamin A oppført som retinol, retinylacetat, retinylpalmitat eller retinylaldehyd som noen ganger betegnes som retinal eller retinaldehyd. Retinol kremer er svært effektive, men kan noen ganger forårsake irritasjon, peeling eller rødhet som er midlertidig. ⦁ Det skal ikke brukes daglig. Først begynner å bruke et veldig tynt lag to dager i uken. Begynn gradvis å bruke hver annen dag.

⦁ Etter å ha renset ansiktet, bruk en god fuktighetskrem før du bruker retinol. Det gjør huden mindre følsom overfor retinol og forhindrer tørrhet, flak og irritasjon. ⦁ Siden huden blir mer følsom overfor solen i løpet av denne tiden, på grunn av peeling av øvre lag av huden ved retinol, bruk alltid den beste solkremet i løpet av dagene. ⦁ Det anbefales at du bruker retinolprodukter om natten.

Makeup Revolution London Alt om Cream Blush Palette Essens Alt om Matt! Oljefri sminke Alt om Strobing + Steg-for-steg-veiledning Alt om menstruasjonskopper - Skal du bytte? Retinol Anti-Aging Cleansing Håndkle Dr. Dennis Gross Ferulic Acid + Retinol Brightening Solution Glød av Dr. Brandt Revitalizing Retinol Eye Cream Gulrot og Honning Anti-Aging Face Mask: Gjør det selv Bad og Kroppsarbeid Winter Candy Apple Body Lotion

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: