DIY - Hudpleie og hårpleie Tips til en sunn og nydelig Holi

Innholdsfortegnelse:

DIY - Hudpleie og hårpleie Tips til en sunn og nydelig Holi
DIY - Hudpleie og hårpleie Tips til en sunn og nydelig Holi
Anonim

Hei jenter, Ønsker dere alle en veldig glad og trygg Holi på forhånd. Holi er den mest populære og morsomme festivalen i India. Holis festival bringer lykke og det legger til farge i livet vårt. Hvis du er en Wild Holi-spiller, bør du ta litt ekstra vare på huden din. I utgangspunktet gir fargene som brukes i Holi mye allergi, irritasjoner og breakouts. De gjør også huden tørr og grov. Kjemikaliene som finnes i farger skader hud og hår. Det er den store grunnen til at håret faller. Men vi kan ikke slutte å spille Holi på grunn av dette, så hvis vi følger noen enkle tips før og etter festivalen, vil det bidra til å unngå slike skader og vil også holde huden frisk.

Image
Image

1. DIY massasjeolje for sensitiv hud

Image
Image

Denne oljen er flott for sensitiv, akne utsatt hud. Det holder virkelig huden kvisefri. Bare bruk det liberalt før du spiller Holi. DIY: Ta kokosoljen og legg til 1 spiseskje neem olie til det. Nå legg til noen dråper tea tree olje til det. Bland denne oljen pent og bruk denne over hele kroppen din og ansiktet. Tips: Ikke glem å bruke olje bak ørene dine, på ryggen og nakke og også i gapet mellom fingrene. Dette er steder der farger holder seg enkelt.

2. DIY fuktighetsgivende og hydrerende maske

Farge på holi gjør huden ekstremt tørr og absorberer all naturlig olje fra huden. Så etter å ha spilt holi, ser huden seg grov og skadet. For å unngå slike problemer må du bruke dette dype, hydratiserende ansiktet og kroppsmasken før du spiller Holi og også etter Holi. DIY: Tilsett 3 ss yoghurt til 1 ss honning. Nå legg til mandelolje og ½ skje kanelpulver. Kombiner dem alle og bruk dette over ansiktet og kroppen din pent. La det stå i 20 minutter og skyll med varmt vann. Bruk denne pakken før og etter å spille Holi.

3. Pass på dine sprukne føtter og tørre hender

Image
Image

Vi glemmer ofte å ta vare på føtter og hånd mens du spiller Holi føtter. Sprukne føtter blir mest skadet ettersom fargen kommer i sprekker. Påfør denne hjemmelagde skrubben minst to dager før du spiller Holi. DIY: Ta 2 ss brunt sukker og tilsett olivenolje. Legg nå ½ skje med gurkemeie og 2-3 dråper sitronsaft. Kombiner alle ingrediensene pent. Påfør dette på føttene og hold det i 15-20 minutter; Skrub deretter føttene dine i 15 minutter og skyll med varmt vann. Tips: Fil / klipp neglene dine før du spiller holi. Det bidrar til å unngå brudd og du gjør ikke vondt dine venner også. Ikke glem å bruke neglelakk for å unngå flekkede negler. Hvis du har lange negler, så bruk en klar neglelakk på den indre delen av neglene dine.

4. Kroppskrubbe for å fjerne strenge Holi farger

Image
Image

Bare vær tålmodig for å fjerne farger. Vær forsiktig på huden din og ikke gni huden med loofah. DIY: For å gjøre denne kroppen skrubbe, ta godt støv av sukker. Legg kokosolje og yoghurt til det. Legg nå ½ skje med gurkemeie og 1 ss tomatsaft til den blandingen. Exfoliate kroppen pent med denne blandingen i 10 minutter og skyll deretter normalt. For ansikt, ta litt kaffe og legg til glycerin eller yoghurt (avhengig av hudtype) til det. Nå legg til sitronsaft og bland alle ingrediensene pent. Skrub ansiktet ditt med dette.

5. Hydrerende hårmask

Image
Image

Kjemikaliene som er tilstede i fargen, er den største årsak til hårfall. Så før du spiller Holi, bruk dype nærende hårolje og fjern deretter pent ditt hår. Påfør denne hydratiserende hårmassen etter å ha spilt holi. DIY: Ta 2 ss yoghurt og 1 ss honning. Legg til 1 ss aloe vera gel til blandingen. Bland alle ingrediensene pent og applicer hele håret ditt. Tips: Vi bruker alle hårolje før du spiller Holi, men en ting du også kan bruke er noen Aloe Vera gel. Påfør denne gelen på håret ditt spesielt på hårets tips. Det beskytter håret mot bremsning og holder håret fuktet. Dekk håret ditt så mye som mulig, og prøv å unngå åpen hårstil.

Et viktig tips: Unngå hudbehandling før Holi

Hudbehandlinger som voksing, tråder, ansiktsbehandling, osv. Gjør huden svært følsom. Så hvis du bruker farge på ansiktet, reagerer det umiddelbart dårlig. Det brenner også ansiktet ditt. Bruk bare hjemmelaget fuktighetsgivende pakke for en glødende og sunn, jevn hud. Også hvis du har noen kutt og brenner, så dekk dem pent. Ellers kan de bli forverret.

Bildekilde: 1, 2, 3, 4, 5

Hvordan kle seg til Holi Pre og Post-Holi hudpleie og hårpleie tips 10 Skjønnhetstips for en trygg Holi Holi hud og hårpleie tips Hjemmelaget hårpakker for mykt og frizz-fritt hår etter Holi! Tips å følge under Holi

Populært emne