Mens flere og flere merker velger å teste sine kosmetiske produkter på dyr og slutter denne grusomme praksis, gjør flere merker dessverre fortsatt test på dyr. Imidlertid hevder mange merkevarer at de ikke har testet på dyr, men slike selskaper kan gjøre villedende krav, da FDA ikke regulerer dem. Denne artikkelen vil snakke om alt du trenger å vite om grusomhetsfrie kosmetiske produkter og de beste måtene å sjekke om et produkt er virkelig grusomhetsfritt.

1) Bedrifter kan merke sine produkter med villedende krav:

Flere produkter er merket med "ikke testet på dyr", men visste du at disse påstandene kanskje kan være falske? Det ferdige produktet selv kan ikke blitt testet på dyr, men det betyr ikke at ingrediensene i produktet ikke er testet, spesielt hvis det er nye ingredienser. Ikke bare det, selskapene kan få deres ingredienser fra andre leverandører som tester på dyr, selv om de ikke tester ingrediensene på dyrene selv, noe som betyr at selskapet ikke er grusom. Et selskap kan komme unna med dette, siden FDA regulerer ikke slike krav, slik at merkevarer kan sette noe de liker på etikettene og ikke bli påtalt av loven.

2) Selskapet kan ikke teste på dyr selv, men ansette tredjeparter i Kina:

Selv om selskapene ikke kan utføre dyreforsøk selv, dersom selskaper velger å selge sine produkter i Kina, betyr det at de tillater at dyretesting finner sted der. Dette skyldes at det er lovlig for utenlandske merker å gjennomføre dyreforsøk, og siden markedet i Kina er så lønnsomt, velger mange selskaper å selge sine produkter der. Det er ikke å si at kosmetikk produsert i Kina må testes på dyr fordi Kina ikke lenger krever produkter produsert i landet for å gjennomgå dyreforsøk, men dette gjelder ikke kosmetikk produsert utenfor Kina. Det er imidlertid også viktig å merke seg at kravet om at utenlandske merker skal gjennomgå dyreforsøk før de selges, gjelder ikke når de selges i Hong Kong. Så for eksempel er merker som Lush solgt i Hong Kong, men ikke noe annet sted i Kina, derfor er det grusomt.

3) Morselskapet kan ikke være grusomfritt:

Mange bedrifter eies av større, morselskaper som ikke kan være grusomløse. For eksempel eier merket L'oreal Maybelline og Lancôme, som ikke er grusomme fria merker, men de eier også NYX og The Body Shop, som er grusomme gratis merker. Nå kan det hevdes at til tross for morselskapet, innebærer merkevaren selv ikke dyreforsøk, noe som betyr at det selv er grusom, men noen mennesker har en tendens til å styre bort fra slike merker siden fortjenesten som er oppnådd av det grusomme frie merket, vil dessverre gå til morselskapet. Dette betyr at selv om du kjøper fra et grusomhetsfritt merke, kan du støtte et selskap som tester på dyr på en indirekte måte.

4) Hvordan vet jeg at et merke er grusomhetfritt?

Som jeg allerede har nevnt, er det ikke nok å lete etter en etikett som sier at produktet ikke er testet på dyr, for å sikre at det er grusom. Den beste indikatoren på at et produkt er grusom, er den hoppende kaninlogoen, da det er en anerkjent logo at det ikke ble utført dyreforsøk av produktet. En annen måte som du kan vite om et merke er grusom, er å se om det er på PETA-listen over grusomhetsfrie merker; merkene som vises på denne listen har signert PETAs revisionserklæring eller de har sendt i en erklæring for å bekrefte at de ikke tester på dyr. Når PETA gir selskapet tommelen opp, kan de lisensiere PETAs grusomhetsfrie kaninlogo. Det er også noen grusomhetsfrie merker som ikke har disse logoer, siden de ikke ønsker å betale den tilknyttede ekstraavgiften, men sjekker Leaping Bunny og PETA-lister vil fortelle deg hvilke som er.

6) Hvorfor er det noen merker som vises på PETAs liste, men ikke på Leaping Bunny's liste?

Det kan virke forvirrende at PETA og Leaping Bunny har forskjellige produkter på sine lister, men det er fordi de har forskjellige måter å avgjøre om et selskap er grusom, eller ikke. Som forklart tidligere, krever PETA en signert erklæring, men Leaping Bunny autentiserer grusomhetskravene til et selskap gjennom uavhengig etterforskning, slik at prosessen er strengere og dermed utvilsomt gjør Leaping Bunny's liste mer pålitelig enn PETAs liste.

Jeg håper at denne artikkelen var informativ og ga deg litt mer innsikt i hva du trenger å se etter når du kjøper grusomhetsprodukter. Dessverre er det ikke så enkelt som å bare sjekke en etikett, det er mange ting du må passe på, men all informasjon du trenger er lett tilgjengelig. Jeg håper du likte min artikkel, og jeg kommer snart tilbake med en annen!

Bildekilder: 1,2,3,4

Hvordan bytte til Cruelty-Free Products? Vil du gjøre forskjell - dyreforsøk i kosmetikk Kosmetiske merker som ikke testes på dyr Paraben, Sulphate and Cruelty Free Brands i India: Spør IMBB Miljøvennlige skjønnhets tips Timeglass nr. 3 All Over Shadow Brush

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon Feb 27 2020