Hei folkens, Det er ingen hemmelighet at huden din regelmessig eksfolierer, er nøkkelen til god hud, men visste du at i stedet for å bruke fysiske eksfolianter som skrubber, kan kjemiske eksfolianter som bruker syrer for å exfoliere huden, være mer effektive? Selv om ordet syre kan høres litt ut, er disse syrene ikke noe å være redd for! Kjemiske eksfolianter, også kjent som syre tonere, inkluderer en rekke forskjellige syrer som alle har forskjellige fordeler. I dag skal jeg fortelle deg alt du trenger å vite om kjemisk eksfoliering, inkludert de forskjellige syrer som brukes, hvilke forholdsregler du skal ta, og også gi noen forslag til produkter du kan bruke!

1. Hva er kjemiske exfoliants?

Kjemiske eksfoliants virker ved å exfoliere huden gjennom en kombinasjon av syrer. Det finnes to typer syrer, som er alfahydroksylsyrer (AHA) og beta-hydroksylsyrer (BHA). AHA er også kjent som "mat syrer" fordi de er hentet fra forskjellige matvarer mens BHA er ofte brukt for akne utsatt hud.

2. Hvordan fungerer kjemiske exfoliants?

Kjemiske eksfolianter virker ved å trenge gjennom det øverste laget av huden, ved å bryte ned bindingene som holder døde hudceller sammen, noe som igjen bidrar til å oppløse disse døde cellene. Når det er færre døde hudceller, med andre ord når døde lag blir sløv hud sløvet bort av den kjemiske eksfolieringen, fører det til sunnere, yngre og jevnere hud.

3. Hvilke syrer brukes i kjemiske eksfolieringsmidler?

Som nevnt er de to hovedtyper AHA og BHA, men det finnes forskjellige typer AHA og BHA. Det er fem hovedtyper av AHA som inneholder glykolsyre, melkesyre, eplesyre, sitronsyre og vinsyre.

Kanskje den mest populære AHA er glykolsyre, som er avledet fra sukkerrør, siden den er den mest effektive på grunn av dens gjennomtrengende egenskaper, som er bedre enn andre AHAs. Et annet populært AHA er melkesyre, som er avledet av melkeprodukter. Den har gode fuktighetskomponenter og det er også bra for sensitive hudtyper. Som for BHA er en hovedtype salisylsyre. BHA er lik AHA, men de er oljeløslige mens AHA er vannløselig, noe som betyr at de kan trenge gjennom sebumlaget.

4. Skal jeg bruke AHA eller BHA?

Dette avhenger av din hudtype. Hvis du har fet, akne utsatt hud, er det bedre å bruke BHA. Siden BHA går gjennom sebum, kan de utrydde porene for å kvitte seg med oppbygging. Hvis du har sensitiv hud, kan du igjen velge å bruke BHA snarere enn AHA, men hvis du liker å bruke et AHA, er det bedre å bruke melkesyre enn glykolsyre, da dette passer best for sensitiv hud og kan føre til færre bivirkninger. Hvis du foretrekker å bruke glykolsyre, husk å begynne med en mindre konsentrasjon; Selv om glykolsyre er den mest effektive, kan det også føre til bivirkninger som hyperpigmentering.

5. Er kjemiske exfoliants bedre enn fysiske exfoliants?

Det enkle svaret er ja. Mens kjemiske eksfolianter jobber på mobilnivå, fungerer fysiske eksfolianter bare på overflaten av hudlaget. Skrubbing av dette laget for kraftig eller for ofte kan skade det, noe som igjen gjør det mer følsomt overfor sollys, noe som kan føre til problemer som å øke sjansene for å få hudkreft og for tidlig aldring. Når det er sagt, er det noen ansiktsskrubb på markedet som ikke inneholder sterke materialer og er derfor bedre for huden. Ansiktsscrubs som er milde på huden og inneholder også naturlige ingredienser, er de du bør sikte på å bruke. De fleste kommersielle skrubber inneholder mikrobiter, som er små biter av plast. Disse kan være harde på huden når du skrubber fordi de kan skape mikrotårer i huden, noe som betyr at det blir igjen utsatt for ubehagelige forurensninger i luften som bakterier.

6. Er det noen forholdsregler jeg bør ta med kjemiske exfoliants?

Du kan være allergisk mot visse syrer, så sørg for å utføre en patch test før du bruker produktet på ansiktet ditt. I tillegg til dette kan AHAs gjøre huden din mer følsom for sollys, så sørg for å alltid bruke en SPF hvis du går ut senere. En bedre ide ville være å bruke AHA om kvelden i stedet for morgenen da dette ville beskytte huden din videre. På den annen side er BHAs UV-strålebestandig, slik at du kan bruke den om morgenen eller kvelden. Selv om glykolsyre er mest effektive, kan de også være mest irriterende på huden, så sørg for å begynne med mindre konsentrasjoner av det.

7. Hvilke kjemiske exfoliants er best å bruke?

Det er så mange på markedet, og siden jeg bare har prøvd en selv, kan jeg ikke personlig anbefale mange bortsett fra førstehjelps skjønnhetsputer. Dette er et godt produkt fordi det kommer i form av fordekkede pads, noe som gjør det enkelt og problemfritt å bruke. Andre kjemiske exfoliants / syre tonere som også har rave vurderinger inkluderer Pixi glow tonic, som jeg har hørt er litt sterkere enn førstehjelp pads samt Mario badescu glykolsyre toner. Alle disse produktene har anmeldelser på IMBB, så sørg for å sjekke dem ut!

Jeg håper denne artikkelen var nyttig for alle sammen, og jeg håper også at jeg har forsikret deg om at bruk av visse syrer i ansiktet ikke bør skremme deg, faktisk har de flere fordeler. Jeg anbefaler deg virkelig alle å inkludere en kjemisk exfoliant / syre toner i din sskincare rutine fordi jeg er sikker på at du vil definitivt se fordelene! Takk for at du leser, og jeg kommer snart tilbake med en annen anmeldelse!

Sephora Collection Green Tea Cleansing og Exfoliating Wipes Damens Exfoliating Renewal Wet Cleansing Håndkle Clarins One-Step Gentle Exfoliating Cleanser Kroppsbutikken British Rose Exfoliating Gel Body Scrub Skjønnhetsformler Tea Tree Control Exfoliating Facial Scrub Kiehls Deep Micro-Exfoliating Scalp Treatment DIY 3-Ingredient Exfoliating Scrub for klar hud

Fungert For Deg: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ønsker Du Å Kontakte Oss?

Kommentarer På Nettstedet: